زعفران یک محصول فصلی می باشد که نسبت به شرایط جوی و جغرافی هر منطقه با منطقه دیگرمتفاوت است در خراسان جنوبی قائنات ، فردوس ، سرایان و بجستان گل زعفران از اویل آبان ماه شروع می شود و تا اواخر ابان ادامه پیدا می کند .
در این مدت زمان مدیریت برداشت گل زعفران توسط خود شرکت برای هر هکتار گل دهی مدیریت می شود که بعد از برداشت هر مقدار گل در همان روز پر می شود بدلیل اینکه اگر گل زعفران در عرض دو روز پر نشود گل زعفران می پوسد و زعفران موجود در ان عطر و طعم نا خوشایندی خواهد گرفت و قابل استفاده نمی باشد .

باید گل زعفران قبل از طلوع خورشید برداشت شود که اگر نور خورشید به آن برسد از میزان عطر و بوی آن کاسته می شود که ما این پروسه را به نحوه احسنت مدیریت کرده و قبل از طلوع افتاب مقداری که ابیاری شده و گل داده است را برداشت کرده تا از کیفیت ان کاسته نشود . در مدت زمان تعیین شده تمام کار بصورت دستی و با کارگران ماهر و با تجربه انجام می شود حدودا می توان گفت که برای برداشت یک هکتار گل زعفران نیاز به چهل کارگر و برای پَر کردن ان نیز نیاز به صد کارگر است . کل کارگرانی که در این زمینه فعالیت دارند کارگران فصلی می باشند .





بعد از برداشت و پَر کردن گل زعفران ،باید زعفران بدست امده را خشک نمود که به دوصورت انجام می شود.
در این روش زعفران به دست امده بعد از پَر کردن در یک محیط خشک بر روی یک پارچه به مدت یک یا دو روز پهن کرده و هر یک روز در میان ان را پشت و رو میکنند. در این روش بیشتر زعفران دسته بسته یا دختر پیچ را خشک میکنند .
یک دستگاه برقی که دارای صفحاتی پنج یا ده تایی است. زعفران روی این صفحات قرار میگیرند و در تایم و دمای معین و مشخصی با گرمای داخل دستگاه خشک میشوند. بیشتر برای زعفران سوپر نگین و اتویی (صادراتی) مورد استفاده قرار میگیرد.

تفاوت روش سنتی با مدرن در مدت زمان خشک کردن می باشد . در روش سنتی مدت زمانی نسبتا چهار روزه لازم است.
اما در روش مدرن با دستگاه این تایم کمتر است و در مدت زمان چند ساعنه صورت میگیرد.ودر پایان بعد از پروسه خشک شدن به انبار های مجموعه زعفران بهمنان انتقال می یابد .پروسه بسته بندی نیز در مدت زمان معینی بنا به درخواست مشتری و قدرت کشش بازار انجام می شود .